Kostrådgivning

Hos oss på functional kan vi hjälpa dig med att få ordning på såväl din kost som hjälpa dig balansera upp dina mineraler och hormoner genom olika metoder.

Vi använder oss av bland annat:

  • Hårmineralanalys
  • Tanitavåg
  • Werlabs- blodanalyser

Hårmineralanalys

Är du mån om din hälsa är en hårmineralanalys en av de absolut bästa metoder du hittar på marknaden idag. En hårmineralanalys är ett fantastiskt redskap att jobba med, den säger otroligt mycket om tillståndet i kroppen. En hårmineralanalys avslöjar ofta sådant som läkarna missar.

En hårmineralanalys visar statusen i kroppen ca. 6-8 veckor tillbaka. Till skillnad från ett blodprov som endast visar hur det ser ut i dagsläget.

Idag är de flesta medvetna om att vi behöver kosttillskott för att hålla oss friska. Många har näringsbrist men problemet är att man inte vet vilka specifika ämnen man har brist på. Många gånger skapar man större obalanser i kroppen genom att tillföra enstaka ämnen man inte behöver. Med en hårmineralanalys får du ett skräddarsytt kosttillskottsprogram för just dina unika behov. Det finns inga universalmedel mot näringsbrister eftersom alla är biokemiskt olika. Du får uträknat exakt vad just din kropp behöver för att återställa balansen.

Det ligger många års forskning bakom hårmineralanalysen. Allt som sker i kroppen är biokemiska processer där det går åt näringsämnen. Fattas det näringsämnen, som det gör hos de flesta av oss, kan inte dessa biokemiska processer utföras korrekt. Det hela är egentligen väldigt enkelt och handlar bara om att förse kroppen med de ämnen den saknar för att fungera normalt. Med en hårmineralanalys får du uträknat vad din kropp behöver av olika ämnen. Det kan vara: vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer eller saltsyra.

Vi använder oss av Världens ledande hårmineralanalys-laboratorium! Trace Elements Inc Dallas USA

Kontakta Charlotte för mer information och/eller tidsbokning – Email: Charlotte

Tanitavägning

Vi får ofta frågan hur vår våg kan veta precis hur mycket av kroppsvikten som består av fett och hur den kan påstå att den fysiska (Metabola) åldern plötsligt är 10 år mer än den faktiska åldern. Här kommer en kort förklaring till hur vårTANITAvåg fungerar!

Vågen är en så kallad Bioimpendansvåg. Tekniken går ut på att vågen skickar en svag växelström genom kroppen som mäter spänningen. Principen är den att blod, muskler, fett, skelett osv har olika ledningsförmågor. Till exempel leder fett ström betydligt sämre än både vatten och muskler, medan blod leder väldigt bra. Strömstyrkan är svag och den känns inte av när man står på vågen.

Tekniken är ganska känslig för hur mycket vatten man har i kroppen. Om du mäter efter ett träningspass, när vätskenivån är lägre, ökar istället fettprocenten. Om du istället mäter efter två glas vatten så sjunker din fettprocent. För att få den mest tillförlitliga uppföljningen är det bäst att väga sig vid samma tidpunkt varje dag och alltid före träning.

Den Metabola åldern som vågen visar räknas utifrån förhållandet muskler-fett i kroppen samt även kroppens förbränning (BMR).

Förklaring till värdena på “Kvittot”

Weight=Vikt
Fat %=Fettprocent
Fat Mass=Fettvikt (Kg)
FFM=Fettfri Massa
Muscle Mass=Muskelmassa
TBW=Vätska (Kg)
TBW %=Vätska (%)
Bone Mass=Skelett
BMR=Förbrukningen i vila (kJ och kcal)
Visceral Fat Raiting=Fett kring organen (Skala 1-59)
BMI (lätt övervikt >25, övervikt >30, fetma >35)
Ideal Body Weight=Idealvikt (oftast idealvikten som ungdom)
Degree of Obesity=Amerikansk skala för övervikt. (Ointressant)
Desirable Range= Rekommenderade gränsvärden för Fett% och Fettvikt
Indicator= Indikatorer för Fett%, BMI, Fett kring organen, Muskel Massa och Förbränningen (BMR)